Відповідно до плану роботи відділу освіти Любомльської РДА 31жовтня 2017р. в приміщенні  актового залу районного відділу освіти було проведено нараду для кухарів ДНЗ та ЗОШ району.

   Потреба у проведенні даного заходу була продиктована не тільки змінами в нормативних документах, але й у зв’язку із непоодинокими випадками харчових отруєнь дітей в різних регіонах України, які неодноразово висвітлювались у ЗМІ.

  В даній нараді взяли участь Савош А.І., начальник відділу освіти, Максимук Н.І., юрисконсульт відділу освіти, Веремчук М.М., методист РМК, Ткачук Л.Н., завідувач Любомльським міжрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України», Богачевська О.А., завідувач відділення організації сан-гіг. досліджень, Муравець О.Г., фельдшер санітарний відділу  державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Любомльському районі.

  Під час проведення наради основна увага була приділена питанням дотримання санітарного законодавства з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах працівниками  харчоблоків у  відповідності до наказу МОЗ та МОН України від 17.04.2006 № 298/22 та наказу МОЗ України від 24.03.2016 № 324 « Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів».

  У своєму виступі Богачевська О.А. акцентувала увагу на актуальних питаннях щодо дотримання вимог санітарного законодавства з організації харчування дітей у ДНЗ та ЗОШ; ведення документації кухарями; технології приготування страв та загальні вимоги до утримання  харчоблоків.

Про вжиття заходів щодо запобігання інфекційним захворюванням, епідеміям та  неухильне виконання закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» говорила на нараді  Муравець О.Г.

 Про забезпечення правильно організованого та раціонального режиму харчування наголосила у своєму виступі Савош А.І.

 Методист РМК Веремчук М.М.  розповіла про дотримання санітарного регламенту в дошкільних навчальних закладах.

Юрисконсульт Максимук Н.І. озвучила інформацію про особливості притягнення до адміністративної, кримінальної та дисциплінарної відповідальності працівників харчоблоку.

По  закінченню наради відбулося обговорення проблемних питань пов’язаних із організацією харчування, оформленням  меню, складанням  картотеки-страв та картки - розкладки.

 

© 2018 Відділ освіти Любомльської РДА